Array ( )
aller petfood history

En historie med rødder tilbage til vikingerne

Aller Petfood er en dansk, familieejet virksomhed, som ledes af 4. generation af Bylling familien. Bylling familien har været engageret i udvikling og fremstilling af dyrefoder siden 1921.

Billedet til venstre viser Henriette Bylling sammen med sin far, Povl Bylling.

aller petfood historie

Vores historie

Historien om Aller Petfood begynder på Aller Mølle, som er en meget gammel mølle i Aller. Møllens historie kan spores tilbage til vikingetiden.

Tidlig historie

Indtil 1769 var Aller Mølle ejet af den danske konge, som lejede den ud til forskellige møllere. Herefter var der en række ejere indtil 1864.

Efter Anden Slesvigkrig blev grænsen flyttet til nord for Aller sogn. Da Aller Mølle nu var placeret i Tyskland, blev den afskåret fra mange af dens tidligere kunder.

I 1902 solgte den daværende møller, Ferdinand Tams, Aller Mølle til et firma, der ejedes af danske landmænd. Dette træk var ikke populært hos de tyske myndigheder. Møllen gennemgik en modernisering og blev solgt til nye ejere i 1910.

Bylling familien på Aller Mølle

Den første Bylling på Aller Mølle, møller Frederik Bylling, blev ansat i 1910 for at passe møllen og møllegården. Ane Kristine Lind var blevet ansat 2 år tidligere som bogholder og husholder. Frederik blev forelsket i Ane Kirstine, og de blev gift i 1912.

I 1911 gennemgik møllen en renovering efter en brand. Året efter, i 1912, lejede Frederik Bylling Aller Mølle. Han købte den i 1921.

Efterfølgende generationer på Aller Mølle

Frederiks søn, Hans Jørgen Bylling, arbejdede hos forskellige foderforretninger, indtil han vendte hjem i 1938 for at arbejde sammen med sin far.

Hans Jørgen overtog Aller Mølle i 1954 som anden generation af familien med ansvar for møllen. Hans Jørgen, som var en fremadskuende mand, udviklede møllen i overensstemmelse med de skiftende krav fra kunderne. Han var pioner inden for produktion af svinefoder i pilleform, da det blev markedsført i 1950’erne.

Hans Jørgen og hans kone Misse boede og arbejdede på møllen hele deres liv. De fik fire børn: Povl, Birgitte, Kirsten og Hans Erik. Povl og Hans Erik blev begge involveret i familieforretningen, og tredje generation af Bylling familien på Aller Mølle var en realitet.

Navnet “Aller Petfood”

Navnet “Aller Petfood” stammer fra den lille landsby, Aller, i den sydlige del af Jylland. Navnet baserer sig på den gamle mølletradition med at navngive møllen efter dens beliggenhed. Navnet minder os om, hvor stolte vi er af vores rødder.

I dag – fjerde generation

Povl og hans kone Dorothe fik to børn, Frederik og Henriette. De voksede op i den idylliske landsby, Aller. I dag er de fjerde generation af Aller Petfood. Henriette som CEO og Frederik er involveret i driften af den danske afdeling.

“Som familieejet virksomhed lægger vi navn til alt det, vi gør. Vi prioriterer langsigtede relationer og er stolte af at have kunder, som har handlet med os i 35 år.”

aller petfood frederik bylling
Frederik Bylling, Ejer

Divisioner sikrer fokus

Bylling familien har altid været optaget af innovation og vision. I 1968 blev forretningen udbygget til at betjene dambrugssektoren. I 1979 produktion af kæledyrsfoder man kastede sig over.

På grund af en hidtil uset vækst blev Aller Mølle Gruppen i 2007 opdelt i to divisioner: Landbrug, dambrug og kæledyrsfoder. Dambrugsdivisionen blev ledet af Hans Erik Bylling under navnet “Aller Aqua Group”. Kæledyrsfoder og Aller Mølle blev ledet under navnet “Aller Mølle Group”.

I 2009 havde Aller Mølle Group udviklet sig til to iøjnefaldende forretningsenheder: Kæledyrsfoder (ledet af Henriette Bylling) og Aller Mølle (ledet af Povl og Frederik Bylling).

Ser på fremtiden med tillid

I 2009 blev det tydeligt, at ændringer på det danske landbrugsmarked havde forårsaget en dramatisk forskydning i efterspørgslen på foderfremstilling. Derfor tog Bylling familien den tunge beslutning at sælge Aller Mølle og mølleaktiviteterne. Nu var fokus udelukkende på Aller Petfood.

I dag er Aller Petfood Group førende på markedet i Rusland med privat label foder til hunde og katte, alt imens de tre brands gennemgår en ekspansiv udvikling globalt set.

Kontakt os

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at svare på de spørgmsål, du måtte have. Udfyld formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Top